11.12.2000 | 07:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

ASZ bude zřejmě měnit adresu

Ministerstvo zemědělství vypovědělo po deseti letech nájemní smlouvu Asociaci soukromého zemědělství z kanceláře v budově ministerstva. Sdělil to tajemník asociace Michal Pospíšil.

Oficiálním důvodem je nedostatek prostoru pro narůstající počet zaměstnanců MZe, pravděpodobnější je však podle Pospíšila nesouhlas ministerstva s názory asociace a připravovaný protest ASZ proti systému mléčných kvót.
Výpověď dalo ministerstvo ASZ s tříměsíční výpovědní lhůtou, asociace se proto musí vystěhovat nejpozději do konce března. „Pravým důvodem je především narůstající počet zaměstnanců ministerstva, především Platební agentury a malý počet místností,“ uvedl Hugo Roldán z tiskového oddělení MZe s tím, že ministerstvo nabídlo ASZ odpovídající náhradní prostory v Ústavu zemědělských a potravinářských informací za stejný nájem.
Na protestní akci proti zavedení kvót na mléčnou produkci však výpověď MZe podle Pospíšila nic nemění. Asociace protest chystá v Praze na 12. prosince s účastí 600 až 700 sedláků s 30 až 40 traktory.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down