08.12.2000 | 08:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

SIMA 2001 v Paříži za účasti našich firem

Mezinárodní veletrh zemědělské a lesnické techniky, zásobování a chovu zvířat SIMA 2001 se uskuteční od 18. do 22. února 2001 v Paříži. Paříž se během těchto dnů stane hlavním městem evropského zemědělství. Nomenklatura veletrhu zahrnuje především celou škálu zemědělské techniky - od strojů pro rostlinnou výrobu, přes techniku a zařízení pro chov zvířat až po lesnickou techniku, která bude na tomto veletrhu zastoupena letos poprvé.

Druhým pilířem veletrhu je expozice SIMAGENA, věnovaná chovu hovězího dobytka, do níž se připravuje kolekce 400 kusů hovězího dobytka. Zastoupen bude i sektor zemědělského zásobování a služeb. Tato expozice bude v nové hale č. 7 v areálu severního výstaviště Paříž - Villepinte. V expozici SIMAVIP bude vystavena technika pro chov vepřů a drůbeže.
Celková plocha veletrhu - 220 tis. m2 - bude letos asi o 10 procent větší než před rokem, a to především právě díky nové hale č. 7. Pořadatelé očekávají účast 1350 vystavovatelů, z nichž asi polovina bude ze zahraničí. Zastoupeno bude 30 zemí, nebudou chybět ani vystavovatelé z České republiky. Tyto údaje uvedl pan Bernard Decaens při prezentaci veletrhu v Praze.
Oficiální českou účast na tomto veletrhu podporuje Ministerstvem průmyslu a obchodu. V současné době je zajištěna výstavní plocha a probíhá výběr garanta české expozice. Podle sdělení zástupce našeho Sdružení výrobců zemědělské techniky mají o účast zájem tradiční vystavovatelé z Česka - firmy Zetor, Agrostroj Pelhřimov, AGS Jičín, Sach Volšický. Pro české firmy může být účast na veletrhu odrazovým můstkem pro obchody do dalších zemí, v minulosti tu například byly navázány úspěšně se rozvíjející kontakty do Polska či Ukrajiny.
Současně s veletrhem SIMA, který je určen především odborníkům, proběhne na jižním výstavišti Porte de Versailles i zemědělský salon, určený především široké veřejnosti s nabídkou regionálních produktů z Francie. Oba areály budou propojeny kyvadlovou dopravou autobusy s návazností na příměstské vlaky.
Návštěvu českých odborníků na veletrhu SIMA 2001 organizuje pražská cestovní kancelář Fractal, a to jak s dopravou autobusem, tak i letecky.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down