06.12.2000 | 02:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

I Cukrovar Vrdy bude v Praze protestovat proti kvótám

K protestní akci proti zavádění produkčních kvót, kterou 12. prosince uspořádá v hlavním městě Asociace soukromého zemědělství, se připojí také Cukrovar Vrdy. Ten již dříve podal stížnost k Ústavnímu soudu proti vládnímu nařízení k regulaci trhu s cukrem.

Otakar Moťka, jednatel společnosti Cukrovar Vrdy, s.r.o., považuje za nepřijatelné, aby stát nařizoval výrobcům, kolik smějí prodat cukru. „Z 12 tisíc tun cukru, které jsme letos vyrobili, můžeme prodat jen 7000 tun. Stát nám zakazuje využívat naše výrobní kapacity v takovém rozsahu, v jakém to umožňuje jiným výrobcům,“ kritizuje Moťka. Jak oznámil, při pražské protestní akci budou zadarmo rozdávat cukr, který kvůli rozhodnutí vlády nesmějí prodat. „Je to sice radikální, ale asi jediný způsob, jak upozornit na strašnou nespravedlnost, kterou právem pociťujeme,“ dodal Moťka.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down