05.12.2000 | 08:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Sena Corporation uzavřela obchodní dohodu s firmou Agropork

A.s. Sena Corporation, která je tuzemským obchodníkem s masem a masnými výrobky, uzavřela dohodu o obchodní spolupráci s největším českým odbytovým družstvem zemědělců Agropork, jemuž patří zhruba čtvrtina domácího trhu s jatečnými zvířaty.

Médiím to sdělil člen představenstva Sena Corporation Mojmír Zaydlar. Sena Corporation, která od začátku listopadu financuje nákup surovin a prodej hotových výrobků Masokombinátu Martinov, bude podle Zaydlara díky nové dohodě s Agroporkem schopna ještě v prosinci zvýšit využití zpracovatelských kapacit martinovského podniku. Ten nyní pracuje na asi 50 procent. "Postupné zvýšení objemu zpracovávaného masa a předpokládané doplnění dodávek o další smluvní partnery by však mělo v lednu znamenat využití až 86 procent kapacity masokombinátu," uvedl člen představenstva s tím, že první jatečná zvířata z Agroporku zpracoval ostravský masokombinát již v závěru minulého týdne.
A.s. Sena Corporation vznikla v roce 1995 a vedle obchodování se také zabývá poradenskou činností. Od listopadu letošního roku Sena udržuje chod insolventního Masokombinátu Martinov, kterému po vleklé krizi na podzim hrozilo ukončení výroby. Obdobně Sena Corporation od října spolupracuje také s dalším dodavatelem - se společností Agroslužby Nový Jičín. A.s. Masokombinát Martinov je nyní před vyhlášením konkursu, který vedle dodavatelů navrhlo i představenstvo podniku. "Další osud naší spolupráce s tímto masokombinátem bude do značné míry závislý na rozhodnutí nezávislého správce konkursní podstaty," dodal Zaydlar.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down