29.11.2000 | 07:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Agropork snížil ceny prasat na 40 Kč ze 41 Kč za kg

Odbytové družstvo Agropork, které zásobuje vepřovým masem asi čtvrtinu českého trhu, snížilo od pondělí prodejní cenu jatečných prasat z dosavadních 41 korun na 40 korun za kilogram. Naší redakci řekl předseda Agroporku Jaroslav Míl.

V krátké době jde o druhé zlevnění, k němuž Agropork přistoupil. Na přelomu října a listopadu družstvo prodávalo kilogram vepřového za 42 korun. "Trh přestal na nabídku vepřového reagovat. Snížením ceny chceme udržet odbyt," řekl Míl. Dodal, že do konce roku by se cena měla udržet na zhruba 40 korunách. Na začátku roku Agropork prodával kilogram prasete za 29,50 koruny. Za celý letošní rok by se průměrná cena vepřů měla podle Míla pohybovat kolem 35 korun za kilogram, zatímco loni činila 30,80 koruny. Při letošní vyšší ceně by producenti měli dosáhnout rentability kolem tří procent, zatímco loni byli ve ztrátě, uvedl.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down