23.11.2000 | 11:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Změny zemědělských požadavků v Pozičním dokumentu ČR vláda odsouhlasila

Vláda schválila materiál ministra zemědělství Jana Fencla zahrnující všechny změny zemědělských požadavků České republiky, které nastaly ve srovnání s požadavky uvedenými v Pozičním dokumentu ČR.

Změny požadavků MZe jsou součástí dodatečných informací, které ČR předá Evropské komisi jako reakci na požadavky Evropské unie ve Společném stanovisku. Unie v něm požadovala po ČR statistická data za období 1995 až 1999, dodání harmonogramu při přejímání směrnic Evropské komise a opětovné posouzení těch požadavků ČR, které nejsou předmětem jednání.
Schválený materiál obsahuje kromě změn požadavků také výčet těch požadavků, od kterých ČR odstoupila, a výčet nových požadavků, které nebyly součástí Pozičního dokumentu. Návrh uvádí například požadavek na poskytování přímých plateb zemědělcům, požadavek na přechodné období pro docílení plné harmonizace hygienických parametrů ve zpracovatelských podnicích s podmínkami EU, požadavek pro stanovení výrobní kvóty cukru ve výši 505 tisíc tun nebo výrobní kvóty na mléko v objemu 3,1 milionu tun.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down