23.11.2000 | 11:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Fencl požádal vládu o 179,7 mil. Kč pro pozemkové úřady

Požadavek ministra zemědělství Jana Fencla o uvolnění 179,7 milionu korun z rezerv letošního státního rozpočtu k zajištění činnosti pozemkových úřadů vzala dnes vláda na vědomí. Zároveň Fenclovi a ministru financí Pavlu Mertlíkovi uložila splnit jej maximálním možným způsobem v rámci státního rozpočtu.

Letos vyčlenil státní rozpočet pro pozemkové úřady 652,2 milionu korun, což je o 23 % méně než v loňském roce a v roce 1998. Uvedená částka však podle Fencla nemůže pokrýt činnost úřadů, neboť jejich letošní požadavky činily více než 1,8 miliardy Kč. Podle MZe se situace v případě některých úřadů vyhrocuje a oprávněné restituční nároky vlastníků nelze nadále odmítat či odkládat s poukazem na nedostatek finančních prostředků.
Dodatečné uvolnění 179,7 milionu Kč by mělo pokrýt alespoň několik nejožehavějších problémů. Úřady chtějí prostředky využít především na vytyčení pozemků, geometrické plány, znalecké posudky a expertizy spojené s restitučním řízením, dále na zeměměřičské, projektové, protierozní a protipovodňové práce.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down