16.11.2000 | 07:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Rozpočet Pozemkového fondu ČR na příští rok schválen

Vláda na včerejším zasedání schválila návrh rozpočtu Pozemkového fondu ČR (PF) pro příští rok. Uvedla to Jana Pelcová z tiskového oddělení Úřadu vlády ČR.

Rozpočet PF předpokládá příjmy 650 milionů korun, přičemž finanční hotovost fondu by měla k 1. lednu příštího roku činit 1600 milionů Kč. Odhad výdajů fondu pro příští rok činí 1327 milionů korun. Ministr zemědělství Jan Fencl, který návrh předložil, chtěl vládu zároveň požádat o uvolnění 179,7 miliónu korun z rezerv letošního státního rozpočtu k zajištění činnosti pozemkových úřadů. "Kvůli nepřítomnosti ministra Fencla však vláda tento návrh stáhla," uvedla Pelcová.
Státní rozpočet vyčlenil letos pro pozemkové úřady 652,2 milionu korun, což je o 23 procent méně než v loňském roce a v roce 1998. Částka podle ministerstva zemědělství ale nemůže pokrýt činnost úřadů, neboť jejich letošní požadavky činily více než 1,8 miliardy Kč. Podle MZe oprávněné restituční nároky vlastníků nelze nadále odmítat či odkládat s poukazem na nedostatek finančních prostředků. Úřady chtějí prostředky využít především na vytyčení pozemků, geometrické plány, znalecké posudky a expertizy spojené s restitučním řízením, dále na zeměměřické, projektové, protierozní a protipovodňové práce.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down