11.10.2000 | 09:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Městský pivovar Platan Protivín je opět na prodej

Osm zájemců o koupi městského pivovaru Platan Protivín již předložilo konkrétní nabídky. Vedle tří českých fyzických osob je mezi nimi i německá pivovarská skupina Oettinger Bier a britská North Ernlight Ltd. O prodeji 99procentního podílu v pivovarské společnosti a sta procent jeho nemovitostí bude ve čtvrtek jednat zastupitelstvo města, které je od června jediným vlastníkem pivovaru.

Město Protivín, které Platan koupilo od Jihočeských pivovarů, ale zatím za něj nezaplatilo, požaduje za podíl v obchodní společnosti 65 miliónů korun plus úroky za nesplacení směnek a další výdaje spojené s koupí. Základní cena je přitom podle listu totožná s cenou, na níž se město v květnu dohodlo s Jihočeskými pivovary. Přestože je společnost relativně v dobré ekonomické situaci a tvoří zisk, její jednatel a šéf pivovaru Milan Průša se domnívá, že současný stav je dlouhodobě neudržitelný, neboť chybí prostředky na podporu prodeje, a tím i vytvoření prostoru pro další zvýšení výstavu.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down