25.09.2000 | 02:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Fencl: Zabráníme přílišnému dovozu jogurtů

Vláda se rozhodla zastavit dovoz některých jogurtů, které jsou podle ní dotovány v zemích výrobců (EU) a jejichž množství překročilo dohodnutý objem. Podle ministra zemědělství Jana Fencla dovážené jogurty nahradí ve stejném sortimentu a kvalitě výrobky domácích mlékárenských firem.

Na dnešní tiskové konferenci u příležitosti návštěvy Rokycanska ministr uvedl, že kabinet zná cestu, jak zabránit ještě letos dovozu nadměrného množství jogurtů za výprodejní ceny a pro příští rok již bude mít vytvořen mechanismus na vyřešení tohoto problému. Sortiment jogurtů na pultech je široký a zmizení jedné nebo dvou značek nebude podle Fencla nic mimořádného. O které značky půjde, však neuvedl. Ministr věří, že to místní spotřebitele inspiruje k objevení možná lepších a kvalitnějších jogurtů domácích výrobců.
Fencl také dodal, že vláda si chce před vstupem ČR do Evropské unie zachovat pověst solidního partnera, a proto nemůže dovozně kterého druhu zboží řešit příliš radikálně. Řešení nadměrného dovozu některého druhu zboží je proto podle něho obtížné, ale na druhou stranu možné, jako v případě jogurtů.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down