25.09.2000 | 07:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Internetové hry Cesta do Bruselu se již zúčastnilo přes pět tisíc středoškoláků z celé republiky

Internetové hry Cesta do Bruselu na adrese www.cestadobruselu.cz se za první tři týdny zúčastnilo pět a půl tisíce studentů středních škol z celé České republiky. Již 1300 středoškoláků hru absolvovalo úspěšně a mají šanci získat zájezd do hlavního města Evropské unie Bruselu. Hru pro studenty gymnázií, středních škol i učilišť, která mají připojení na Internet, připravilo Ministerstvo zahraničních věcí v rámci Komunikační strategie České republiky před vstupem do Evropské unie.

"Jsme příjemně překvapeni zájmem studentů o tuto hru a doufáme, že své štěstí ještě vyzkouší řada z nich. Zatím je úspěšnost o něco nižší než dvacet pět procent, ale každý může absolvovat hru tak dlouho, dokud se mu nepodaří potřebný počet bodů nasbírat," zdůraznil Michal Häckl z agentury Knigt & Svoboda, která hru pro ministerstvo zahraničí připravila.
Odkazy na hru Cesta do Bruselu byly umístěny na několika serverech. "Zaregistrovali jsme soutěž na informačním serveru o Evropské unii Euroskop (www.euroskop.cz) a vyhledávacích serverech Seznam (www.seznam.cz), Atlas (www.atlas.cz) a Padla (www.padla.cz), aby se o hře dozvědělo co nejvíce studentů," uvedl Michal Häckl.
Hra funguje jako interaktivní kvíz, umístěný na internetu. který obsahuje otázky, týkající se zeměpisu členských zemí Evropské unie, politického uspořádání Evropských společenství a historie evropské integrace. Na základě hry by měli studenti získat základní přehled o fungování institucí EU. Soutěž, která potrvá do 31. října 2000, před třemi týdny slavnostně zahájil ministr zahraničí Jan Kavan.
Při programování hry byly použity nejmodernější postupy, které zaručují její snadnou ovladatelnost a přinášejí kromě vzdělávacího faktoru také zábavu.
Hra Cesta do Bruselu je vybavena také interaktivní nápovědou. Pokud si soutěžící neví rady s některou otázkou, může využít možnosti kliknout na webovou stránku příslušné země nebo Evropské instituce a správnou odpověď vyhledat.

Další informace:
Michal Häckl, tel.: 5710 5250
E-mail: hackl@knight-svoboda.cz

Adresa internetové hry Cesta do Bruselu:

www.cestadobruselu.cz

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down