15.09.2000 | 08:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kdo ze začínajících mladých zemědělců dostane dotace?

Velký ohlas od mladých lidí zaznamenala Společnost mladých agrárníků ČR (SMA) na navržený nový dotační titul Podpora mladých začínajících farmářů, který by měl začít platit od příštího roku. Jeho projednávání na ministerstvu zemědělství však doprovázejí rozdílné pohledy na to, zda mají být do podpory zařazeny vedle fyzických osob také právnické osoby, jak ve svém návrhu měla SMA.

Zastánci vyloučení právnických osob argumentují tím, že jinak nebude podpora přijatelná pro Evropsku unii. Vzhledem k realitě v našem zemědělství se však na operativní poradě ministra rozhodlo o ponechání právnických osob v navrženém titulu. SMA společně s Výzkumným ústavem zemědělské ekonomiky nyní hledá cestu, jak nediskriminovat mladé, kteří se rozhodnou pracovat v kolektivních formách. Jak ale upozorňuje ředitel VÚZE Tomáš Doucha, právnickou osobou se v tomto případě myslí jednotlivec, jemuž by stát třeba pomohl získat kapitál na vložení podílu do obchodní společnosti nebo družstva.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down