14.09.2000 | 07:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kabinet přijal program prevence před povodněmi

Vláda včera schválila programy prevence před povodněmi, které společně předložili ministři zemědělství, životního prostředí, místního rozvoje a dopravy. Podle ministra zemědělství Jana Fencla jde zejména o programy neinvestiční, které identifikují povodňová rizika a umožní získat dostatek informací pro konkrétní opatření.

Vláda také vzala na vědomí závěry šetření Nejvyššího kontrolního úřadu o hospodaření s prostředky státního rozpočtu na podpory v zemědělství a hospodaření příspěvkových organizací, které jsou v působnosti ministerstva zemědělství. Zároveň ministru Fenclovi určila, aby ji informoval do konce března příštího roku o dalším průběhu celé záležitosti. Mezi MZe a NKÚ totiž přetrvávají rozdílné názory na zjištěné nedostatky.
Návrh podpory výroby bionafty pro příští rok a další období Fencl ze středečního programu vlády stáhl, protože finanční nároky pro tuto podporu nelze podle něj řešit, dokud není schválený rozpočet.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down