13.09.2000 | 09:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Fencl jednal v Irsku o předvstupní strategii

O přístupové strategii České republiky pro období před vstupem do Evropské unie a
především o strukturálních fondech unie, o jejich možnostech, zdrojích i o způsobu administrace jednal ministr zemědělství Jan Fencl při své dvoudenní návštěvě Irska s ministrem zemědělství, potravinářství a venkovského rozvoje Irské republiky Joem Walshem.

„Hovořili jsme o tom, že bychom velmi stáli o to, aby režim přijímání jednotlivých zemí jasně definován, aby bylo řečeno kdy k němu dojde. Naší ambicí je být připraveni na přelomu roku 2002/2003. Pokud je představa Evropské unie jiná, bylo by dobré vědět jaká je, abychom mohli učinit potřebné kroky,“ řekl Fencl. Irský ministr podle jeho slov vyjádřil přesvědčení, že Česká republika stejně jako některé další země bude v roce 2003 skutečně připravena na vstup do EU, takže by v tomto roce mohl začít přijímací proces. Konečný termín přijetí ČR do EU Walsh neuvedl.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down