11.09.2000 | 08:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Přijetí návrhu státního rozpočtu naruší podle Svazu měst a obcí ČR funkci samospráv

Svaz měst a obcí ČR (SMO) zásadně nesouhlasí s radikálním snížením dotací ze státního rozpočtu do územních rozpočtů. Ve stanovisku, které předsednictvo SMO přijalo k návrhu státního rozpočtu na příští rok projednaného minulou středu vládou, upozorňuje, že restriktivní opatření budou mít negativní vliv na zajišťování základních funkcí obecních samospráv.

Vedení svazu vyjadřuje velkou nespokojenost s častými změnami pravidel pro příjmy obecních rozpočtů. „Tato nestabilita neumožňuje obcím ani střednědobě, natož dlouhodobě plánovat své hospodaření. Tyto změny z roku na rok velmi komplikují zajišťování investičních akcí již zapoočatých,“ uvedl předseda SMO Jaromír Jech. Svaz nabízí spolupráci na přípravě nového systému příjmů z daní do obecních rozpočtů. Svoji nabídku míní jako širší spolupráci mezi samosprávou a ministerstvem financí při stanovování zásad tvorby systému daňových příjmů do obecních rozpočtů, nikoli pouze jako připomínkování k hotovým návrhům.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down