07.09.2000 | 01:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Němec: Jihočeši platili jako hodinky

Ředitel Českomoravského svazu mlékárenského Michal Němec se opět zastal Jihočeských mlékáren a označil postup SFTR (SZIF) za neadekvátní. "Situace v regulaci mléčného trhu ve třetím čtvrtletí loni byla zcela nepřehledná, zpracovatelé hledali cesty ven a byli přesvědčeni, že se chovají správně. Pokud jde o Jihočeské mlékárny, ty minimální ceny loni platily, stačí se podívat na faktury. A platily včas, jako hodinky," řekl Němec.

Mluvčí MZe Pavel Kovář ovšem v této souvislosti namítl, že mlékárny porušily systém "při dopravě mléka, což ve výsledku vedlo k nižší ceně pro zemědělce". Kovář dodal, že právě otázka dopravy byla i loni neměnná, "což pan Němec musí vědět, protože byl spoluautorem těchto pravidel".
Podle neoficiálních informací se ještě včera pokusili o celé kauze jednat viceprezident Potravinářské komory Jaroslav Camplík s ministrem Janem Fenclem, ovšem pravděpodobně bez výsledku.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down