04.09.2000 | 02:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Sběr dat pro stanovení kvót probíhá úspěšně, tvrdí MZe

Sběr informací od zemědělské prvovýroby o produkci mléka, která bude jedním ze stěžejních podkladů pro stanovení kvót, probíhá od 1. dubna podle prvního náměstka ministra zemědělství Antonína Kaliny úspěšně.

Ministerstvo v příslušném dotačním titulu k 31. srpnu (čili za pět měsíců) přijalo 2523 žádostí, z toho schválilo 2417. Žadatelům o finanční prostředky za poskytnutou evidenci bylo přiznáno 243 milionů korun, skutečně bylo vyplaceno bylo 215,391 milionu a 8,561 milionu korun dostanou zemědělci v těchto dnech.
"Vzorek, který získáme, bude reprezenativní. Prostředků na sběr dat by měl být dostatek, z celkového limitu 360 milionů korun je k 31. srpnu vyčerpáno 59,8 procenta," řekl Kalina. Podle jeho slov bude významné orovnat získané údaje jak s daty, poskytovanými mlékárnami, tak je srovnat například s předcházejícími obdobími. Toto porovnání by mělo být podkaldem pro stanovení věrohodných kvót.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down