28.08.2000 | 09:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Hlaváček upřesňoval, kdo je členem Agrární komory ČR

Členem okresních agrárních komor je celkem 2365 fyzických a 1440 právnických osob. Uvedl to prezident Agrární komory ČR (AK) Václav Hlaváček na tiskové besedě při příležitosti mezinárodního agrosalónu Země živitelka.

V kontrolních komisích a dozorčích radách působí podle jeho slov 256 zástupců komory, z nichž je 103 soukromých zemědělců. V představenstvech okresních orgánů komoru zastupuje 742 osob, z toho 272 soukromých zemědělců.
Jak Hlaváček konstatoval, přestože z komory v letošním roce odešlo Potravinářské sdružení, Společenstvo řezníků a uzenářů Čech, Moravy a Slezska i zpracovatelé drůbeže, zůstávají potravináři aktivní v okresních agrárních komorách. Naopak ustavena byla sekce soukromého zemědělství a obnovena bude také sekce lesnická, seznámil s činností AK v posledních měsících.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down