24.08.2000 | 12:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Fencl věří, že získá více peněz z rozpočtu

Ministr zemědělství Jan Fencl věří, že ministři ve vládě dojdou k přijatelnému kompromisu při jednání o státním rozpočtu na příští rok. Řekl to dnes při zahájení 28. ročníku mezinárodního agrosalónu Země živitelka v Českých Budějovicích.

Návrh rozpočtu v kapitole zemědělství v podání ministra financí, podle něhož by tento resort v roce 2001 dostal jen 13 miliard korun, tedy o 5,7 miliardy méně než letos, by podle Fencla neumožnil naplňovat agrární koncepci. Pokud čeští zemědělci získají stejné podmínky a stejné zacházení jako mají zemědělští podnikatelé v zemích Evropské unie, ministr Fencl se neobává, že by v okamžiku vstupu ČR do Unie neprokázali konkurenceschopnost. „Potřebujeme ale učinit kroky pospané v naší agrární koncepci a mít pro ně potřebné zdroje,“ upozornil ministr.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down