16.08.2000 | 02:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Zetor získal peníze na výrobu traktorů

Zástupci Konsolidační banky a společnosti Revitalizační traktor podepsali minulý týden úvěrovou smlouvu, která zajistí brněnské společnosti Zetor až 700 miliónů korun pro obnovení výroby traktorů.

Podle mluvčího Konsolidační banky Jiřího Pekárka je čerpání finančních prostředků přísně účelově vázáno na úkony spojené s výrobou traktoru a půjde především o platby dodavatelům. Samotný rozjezd výroby se podle něj očekává do několika týdnu a souvisí mimo jiné i s tím, jak rychle budou dodavatelé schopni obnovit produkci potřebnou pro Zetor.
"Nyní musíme dokončit jednání s dodavateli a sladit dodací lhůty také se současně probíhající výrobou náhradních dílu a zákaznických motorů," řekl manažer Revitalizační agentury Miroslav Zámečník. Sériová výroba traktorů v brněnském podniku bude financovaná pomocí společnosti Revitalizační traktor (RT), tak, že RT nakoupí materiál, který Zetoru dodá, za vyrobené traktory vyinkasuje peníze od zákazníků a následně zaplatí Zetoru zpracovatelský poplatek. Brněnský podnik má podle dřívějších údajů zakázkově vykrytou produkci 3500 traktorů, jejichž výroba by měla být hotová do konce letošního roku. Sériová výroba přitom v Brně stála déle než rok. Loni podnik vyrobil přes 1600 traktorů, přitom v roce 1998 přesáhla výroba 12.000 strojů.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down