06.08.2000 | 06:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Obce mohou znovu žádat o úvěr z Regionálního rozvojového fondu

Rada Regionálního rozvojového fondu při Ministerstvu pro místní rozvoj ČR (MMR) schválila žádost města Hluboká nad Vltavou o úvěr z prostředků zmíněného fondu. Informoval o tom tiskový mluvčí MMR Bohumil Plchot. O poskytnutí úvěru se v prvním kole příjmu žádostí s uzávěrkou do 30. května 2000 ucházelo šest měst a obcí.

Cílem projektu Evropské unie Phare CZ Regionální rozvojový fond je podpora realizace investičních projektů měst a obcí zaměřených na přípravu pozemků pro rozvoj průmyslových zón prostřednictvím zvýhodněných úvěrů. Podpora se týká obcí nacházejících se na území, na něž se vztahuje program přeshraniční spolupráce Phare CBC – ČR – Rakousko.
Jak Plchot sdělil, úvěry poskytuje úspěšným žadatelům Českomoravská záruční a rozvojová banka. Doba splatnosti úvěru je až deset let s možným tříletým odkladem splátek. Úroková sazba je podle mluvčího MMR výrazně nižší než u běžných komerčních úvěrů.
Neúspěšní žadatelé i další města a obce mohou žádat o úvěr v dalším kole, které bylo vyhlášeno v polovině června. Bližší informace poskytne Centrum pro regionální rozvoj ČR (http://www.crr.cz).

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down