24.07.2000 | 03:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Rada SFTR uvažuje o snížení kvality u nakupované pšenice

Vzhledem k průběhu počasí a k dosavadnímu vývoji kvalitativních ukazatelů pšenice zvažuje Rada Fondu zmírnění podmínek nákupu u jednoho z ukazatelů jakosti – u výše pádového čísla. Pokud se bude pádové číslo pohybovat u rozhodujícího množství sklizené pšenice v rozmezí 200 – 220, Rada Fondu se 4. srpna bude zabývat případným zmírněním tohoto ukazatele, pro nákup potravinářské pšenice. Týdeník Zemědělec o tom informoval tiskový mluvčí MZe Pavel Kovář.

Rada Fondu vzala na vědomí informaci o zajištění intervenčního nákupu potravinářské pšenice ze sklizně roku 2000 a pověřila ředitele Fondu vypsat nové výběrové řízení na další skladovatele této pšenice. S Komerční bankou uzavřel SFTR smlouvu jejíž úvěrový rámec činí 4,5 mld. Kč na pokrytí neomezeného intervenčního nákupu potravinářské pšenice z letošní sklizně.
Dále Rada Fondu vzhledem k průběhu schvalovacího procesu zákona o Státním zemědělském intervenčním fondu (SZIF) schválila harmonogram prací SZIF a vzala na vědomí návrh rozpočtu SFTR, respektive SZIF na rok 2001 ve výši 4,2 mld. korun.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down