19.06.2000 | 12:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Agropork se domluvil na zvýšení nákupní ceny

Počínaje pondělím 26. června bude odbytové družstvo Agropork prodávat jatečná prasata za 37 korun za kilogram živé váhy. Podle Jaroslava Míla, předsedy představenstva Agroporku, se na této ceně dohodli se zpracovateli s tím, že bude platit pro období do konce července.

„Domníváme se, že by letos nákupní cena prasat neměla výrazně stoupnout nad 38 korun za kilogram. Její výši ale určí poptávka,“ poznamenal Míl. Upozornil také, že Agropork, který v současné době prodává 22 procent české produkce prasat, bedlivě sleduje, zda masokombináty neplatí jiným dodavatelům vyšší cenu. „V minulém týdnu, kdy jsme měli smluvně dohodnutou cenu 35 korun za kg, už některé masokombináty dávaly ostatním producentům o korunu víc. Na takový přístup ale budeme reagovat,“ řekl Míl.
Komentoval také nedávné upozornění řezníků, že začnou dovážet levnější surovinu z Evropské unie: „Šlo o neuvážený slovní výstřelek. Současné ceny v EU jsou nad úrovní 40 korun za kg. A pokud se za celý květen dovezlo asi 653 tun vepřového masa za průměrně 38,20 korun, je potřeba dodat, že v tom bylo maso k zamražení a droby.“ Podle mínění Míla se vepřové maso bude muset do České republiky tak jako tak dovážet, protože na tuzemském trhu bude chybět.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down