18.06.2000 | 06:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Rozšíření programů PGRLF

Na nový podprogram Hygiena, který otevírá od 1. července Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond (PGRLF) na podporu potravinářského průmyslu, je vyčleněno 225 milionů korun. Potvrdil to předseda představenstva fondu, náměstek ministra zemědělství Richard Chvojka.

"Kdybychom pro jednoduchý výpočet předpokládali, že investoři si vezmou šesti až osmileté úvěry, a že je budeme dotovat 7,5 procenty, tak to odpovídá celkové sumě úvěrů zhruba za miliardu korun v podprogramu Hygiena. Uvažujeme také o tom, že v programu Mládí zvýšíme věkovou hranici pro čerpání zvýhodněných úvěrů z 35 na 40 let, především na základě konzultací s Asociací soukromého zemědělství ČR. Program mládí by se mohl také rozšířit na právnické osoby. Dále zvažujeme o zvýšení garancí pro odbytová sdružení, protože na základě žádostí, které jsme od spuštění tohoto programu získali, jsme poznali, že by bylo vhodné stanovit výši garance na stejnou úroveň, jako je program Zemědělec, to znamená na 50 procent," uvedl Chvojka v rozhovoru pro týdeník Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down