12.06.2000 | 01:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Večer na farmě měl premiéru

Členové a příznivci Společnosti mladých agrárníků (SMA), kteří v pátek 9. června přijeli do Milínova nedaleko od Rokycan, byli účastníky první akce „Večer na farmě“, která by se měla stát jakousi tradicí. Premiéra se konala na farmě Pavla Moulise, prezidenta SMA.

Příjemný letní podvečer strávili mladí lidé prohlídkou farmy rodiny Moulisových. Zatím se zaměřuje na produkci mléka a živočišné výrobě také podřizuje rostlinnou výrobu na 34 hektarech. Stádo tvoří vlastní odchované kusy – 16 krav a mladý dobytek. Užitkovost 6500 litrů u krav na druhé laktaci považuje Pavel Moulis za slušnou a připomíná, že začali bez velkých zkušeností hospodařit před devíti lety. Za perspektivnější i vzhledem k přírodním podmínkám však považují chov masného skotu, některé krávy již připustili býkem plemene charolais.
Večer u ohně se pak dostalo na různá témata. Nebyla vždy pracovní, ale většinou se stočila k zemědělství a životu na venkově. Protože většina mladých lidí ráda cestuje, porovnávalo se také, jak je to či ono u nás a jinde ve světě. Při debatách přišla řeč i na věci dost podstatné pro mladé farmáře, například jak budou přidělovány mléčné kvóty začínajícím a mladým farmářům, kteří rozvíjejí chov dojnic. Příští Večer na farmě by se měl konat ještě letos v srpnu.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down