08.06.2000 | 02:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Potraviny a hnojiva ve sněmovně

Dva důležité návrhy právních norem projednává zemědělský výbor sněmovny - zákon o potravinách a zákon o hnojivech. Obě dvě předlohy jsou pak na pořadu jednání schůze dolní komory, která začne 26. června.

Zde již půjde o druhé, respektive třetí čtení, takže je pravděpodobné, že zákonodárci již normy schválí v konečné podobě. "Původně jsme počítali s tím, že hlavně k návrhu zákona o potravinách uspořádáme ještě seminář, ale časově to prostě nestíháme," uvedl místopředseda zemědělského výboru Jaroslav Pešán (ODS). Zmíněný zákon má přitom být jednou z nejvýznamnějším právních úprav, která ovlivní zemědělský a potravinářský sektor.
Schůze se bude rovněž věnovat návrhu fytosanitárního zákona, návrhu zákona o ochraně práv k používání odrůd zemědělských plodin a do prvního čtení přijde také tzv. malá novela zákona o rybářství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down