08.06.2000 | 11:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Želetavská sýrárna patří Francouzům

Novým majitelem akciové společnosti Želetavská sýrárna se stal Fromageries Bel, významný francouzský výrobce značkových tavených sýrů. Rodinná firma Fromageries Bel vlastní celosvětově 22 výrobních závodů, z nichž 14 je mimo Francii. V minulém roce vyrobila 220 tisíc tun značkových sýrů, z nichž nejznámější je u nás sýr Veselá kráva.

Francouzská firma má zájem dále rozvíjet podnikání ve střední Evropě. V ČR jde o její první akvizici, jeden výrobní závod již vlastní v Polsku.
Na českém trhu s tavenými sýry má Želetavská sýrárna zhruba 21procentní podíl. Loni vykázala podle předběžných výsledků čistý zisk 29,1 milionu korun při tržbách 895 milionu korun. Společnost je certifikována pro vývoz do EU a je držitelem certifikátu ISO 9002.

Napsat komentář

Napsat komentář

Komentáře k článku

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down