06.06.2000 | 12:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Ministerstvo bude počítat s výsledky Agrocenzu 2000

Výsledky statistického šetření Agrocenzus 2000, které bude v ČR zahájeno 30. září, poslouží také jako podklady pro konkrétní jednání s Evropskou unií na téma agrární politiky. Uvedl to ředitel odboru statistiky zemědělství, lesnictví a životního prostředí Českého statistického úřadu (ČSÚ) Jiří Hrbek. Ředitel odboru informací ministerstva zemědělství (MZe) Jiří Sviták potvrdil, že MZe bude největším uživatelem těchto výsledků, které zužitkuje jednak "vnitřně", jednak v "agregované podobě" také pro informatiku domácí i zahraniční. "Zatím ale ještě nemohu říci, jakou formou budou výsledky zveřejněny například na internetu, projekt teprve připravujeme," řekl Sviták.

Podle ČSÚ by šetření Agrocenzus 2000 mělo podchytit podnikatele, kteří vyrábějí 99 agrární produkce. Do průzkumu budou zahrnuty všechny právnické i fyzické osoby, které hospodaří přinejmenším na výměře jednoho hektaru, u některých speciálních plodin může být výměra i menší. První výsledky oznámí ČSÚ v dubnu příštího roku.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down