15.05.2000 | 08:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Sněmovna: ZIF a krmiva, potraviny staženy

Na pořadu schůze Poslanecké sněmovny parlamentu ČR, která začíná v úterý 16. května, budou poslanci mj. posuzovat návrh zákona o zemědělském intervenčním fondu (ZIF) a zákona o krmivech (oba budou ve druhém, resp. třetím čtení). Poslanecký návrh zákona o skladních listech čeká první čtení. Podle místopředsedy zemědělského výboru Jaroslava Pešána nebude na programu návrh zákona o potravinách.

„Vládní návrh zákona o potravinách jsme ve výboru zatím neprojednávali a požádali jsme záměrně o jeho stažení z květnové schůze. Důvodem je to, že zatím ještě neplatí jiné právní normy – třeba zákon o veřejném zdraví, o krizových stavech, senát ještě neschválil zákon o geneticky modifikovaných organismech – na které se zákon o potravinách bude odvolávat,“ řekl Pešán.
Květnová schůze sněmovny se naopak bude zabývat ještě návrhem zákona o ekologickém zemědělství (již prošel prvním čtením) a návrhem rozpočtu Pozemkového fondu.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down