09.05.2000 | 11:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Budou odběratelé včas platit?

Legislativa se sice zabývá návrhy na uzákonění včasných plateb dodavatelům odběrateli, ale základem musí být větší kooperace prvovýrobců při prosazování jejich požadavků. Uvedl to ministr zemědělství Jan Fencl v diskusi s účastníky 2. valné hromady Asociace soukromého zemědělství.

Podle Fencla je jednou legislativní cestou novelizace obchodního zákoníku, druhou novelizace zákona o hospodářské soutěži. „Ale chováme se zde hůře než dříve, novelizované zákony senát nepropustil, legislativní projednávání je velice zdlouhavé. Východiskem je, aby zemědělci kooperovali v odbytových družstvech a prodávali společně. Kdyby u nás bylo jedno družstvo pro prodej prasat, pak určitě dosáhne dobré ceny. Ve světě to tak funguje,“ řekl ministr.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down