28.04.2000 | 01:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Návrh věcného záměru zákona o kvótách

Do 2. května by mělo ministerstvo zemědělství obdržet připomínky z takzvaného „meziresortního kolečka“ (státní orgány, profesní organizace) k svému návrhu věcného záměru zákona o regulaci trhu s mlékem prostřednictvím mléčných kvót, který rozeslalo příslušným institucím minulý týden.

Návrh mj. definuje základní pojmy jako národní mléčná kvóta, státní rezerva (20 procent národní kvóty), individuální mléčná kvóta (tvoří ji objem mléka, které má výrobce právo dodat zpracovateli, a objem mléka pro přímý prodej spotřebiteli), kvótový rok (od 1. dubna do 31. března). Stanoví rovněž práva a povinnosti výrobců, zpracovatelů a odbytových organizací. Vysvětluje také vztah této právní normy k navrhovanému zákonu o Státním zemědělském intervenčním fondu.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down