13.12.2013 | 02:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Výrobce sterilované zeleniny si udržel tržby i zisk

Výrobce sterilované zeleniny, společnost Pika z Bzence na Hodonínsku, vykázal loni tržby 415 milionů a zisk čtyři miliony korun.Tyto výsledky byly zhruba stejné jako o rok dřív. Firma dodává veškerou výrobu společnosti Hamé, která ji prodává pod touto značkou, značkou Znojmia, případně pod značkami privátních řetězců. Vyplývá to z výroční zprávy ve Sbírce listin.

Objem výroby, která se koncentruje především do období sklizně a krátce po ní, dosáhl loni téměř 27 000 tun zeleniny a hub. Nejvíce se loni vyrobilo okurek, zelí a zeleninového leča. Pika zpracovává dále například hrášek, papriky, červenou řepu, beraní rohy či feferonky, vyrábí také směsi jako Kunovjanka či Moravanka. Celoročně se dělají i sterilované žampiony, jejich produkce však loni dosáhla pouhých 167 tun.
Společnost pokračovala v modernizaci výroby, loni pořídila duplikátorové kotle. V dalších letech plánuje rozšíření výroby a také sortimentu výrobků. Pika je stabilním zaměstnavatelem, poslední dva roky v ní pracovalo 251 lidí.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down