08.01.2014 | 01:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

KRNAP otevře nové centrum environmentální výchovy

Správa Krkonošského národního parku (KRNAP) ve čtvrtek ve Vrchlabí otevře nové Krkonošské centrum environmentálního vzdělávání. Vybudování objektu, který získal přezdívku Krtek, stálo 85,5 milionu korun. Uvedl to mluvčí parku Radek Drahný.

V objektu, který navrhl Petr Hájek, vznikl přednáškový sál s kapacitou 76 posluchačů a prostor laboratoře a učebny. Objekt nabízí také výstavní prostor, knihovnu, ekologickou poradnu a zázemí. V další části objektu jsou garážová stání.
Hlavní konstrukce jsou z pohledového betonu, vnitřní dělicí příčky i nábytek jsou z překližkových desek. Jednotlivé desky jsou vyměřeny tak, aby při jejich výrobě nevznikl žádný odpadní materiál, řekl Hájek. Tvar domu, který je zapuštěný do země, vychází z geometrie pohoří Krkonoš. Objekt vznikl na kraji zámeckého parku u budovy Správy KRNAP, jeho zelenou střechu kryjí horské rozchodníky. Unikání jsou také 4,3 metru vysoká nedělená protipožární skla.

Podle ředitele Správy KRNAP Jana Hřebačky získáním nového objektu začíná nová etapa v ekologické výchově Správy KRNAP. V budově budou připravené programy pro děti ze všech typů škol i širokou veřejnost. Chystají se také příměstské tábory, odborné semináře či přednášky, řekl Drahný. Přezdívku Krtek získal objekt na základě hlasování veřejnosti.

Slavnostní otevření je naplánováno na čtvrtek od 16:00 hod., kdy se uskuteční také vernisáž výstavy makrofotografií Petra J. Juračky. Například 23. ledna bude v novém centru přednášet ředitel královédvorské zoo Přemysl Rabas. Další informace o novém objektu i programu je možné najít na www.krnap.cz.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down