Na plodinové burze výrazně zdražil krmný ječmen

Na Plodinové burze Brno v novém roce začaly mírně růst ceny sledovaných zemědělských komodit. Ceny rostly až kolem tří procent. Z mírného růstu se vymyká rychlejší růst cen krmného ječmene, a to až o osm procent. Vyplývá z informací, které zveřejnila Plodinová burza.

Ječmen před Vánoci zlevnil sice o dvě procenta, ale předtím už také výrazněji zdražoval. Před třemi měsíci stál zhruba o 700 korun na tunu méně, nyní stojí tuna na burze zhruba 4400 korun.

Plodinová burza rovněž zveřejnila také srovnání cen na konci roku za posledních pět let. Ze srovnání vyplývá, že nejdražší byly plodiny na konci neúrodného roku 2012. Nejvíce za pět let zdražil krmný ječmen, téměř na dvojnásobek. Naopak nejpomaleji roste cena hrachu a řepky, ani ne o 50 procent.

Další burzovní seance bude až 21. ledna.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down