30.01.2014 | 05:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Komoditní burza Praha přišla o licenci

Ministerstvo zemědělství odebralo licenci Komoditní burze Praha. Rozhodnutí nabylo právní moci v tomto týdnu poté, co ministerstvo zamítlo takzvaný rozklad, tedy odvolání burzy proti rozhodnutí z loňského října. Informuje o tom server Aktuálně.cz.

Server připomíná, že o licenci na konci roku přišla také Komoditní burza Profit, rozhodnutí ministerstva průmyslu a obchodu je pravomocné. Loni v červnu o licenci definitivně přišla 1. Karlovarská komoditní burza, která je nyní v likvidaci. Zatím nepravomocně sebralo ministerstvo zemědělství licenci Obchodní burze Hradec Králové. Proti rozhodnutí podala rozklad.
Ředitelka odboru komunikace ministerstva zemědělství Dana Večeřová, vysvětlila, že důvodem odebírání licencí je skutečnost, že burzy v dlouhodobém horizontu porušují celou řadu ustanovení zákona o komoditních burzách.

Předseda Komoditní burzy Praha Milan Nejedlý chystá proti rozhodnutí žalobu ke správnímu soudu, píše server. Burza současně požádá soud o vydání předběžného opatření, aby mohla dále existovat do doby, než soud definitivně rozhodne, žalobu prý zvažuje i Komoditní burza Profit.
Podle zástupců těchto burz vše nasvědčuje tomu, že chce stát trh osekat tak, aby se vrátil do stavu zhruba před dvěma lety, kdy na českém trhu existovala pouze jediná komoditní burza se zaměřením na energie a drobné odběratele, píše Aktuálně.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down