Společnost Orrero, která ke součástí skupiny Brazzale, otevřela minulý týden další prodejnu pod značkou La Formaggeria Gran Moravia v Praze v ulici Na Poříčí. Cílem konceptu je vyplnit mezery na českém maloobchodním trhu, který je téměř výhradně zaměřen na velkoobchodní řetězce a organizovanou distribuci Uvedl to při otevření nové prodejny prezident skupiny Brazzale Roberto Brazzales tím, že na trhu zatím chybí struktury, které by zákazníkovi nabídly péči přímého a osobního kontaktu, prostřednictvím školeného a specializovaného personálu.
Brazzale připomněl, že tento prodejní řetězec vznikl ze snahy významného výrobce sýrů - firmy Orrero nabídnout českému zákazníkovi nový a motivující způsob každodenního přístupu k sýrům a jiným mléčným výrobkům skupiny Brazzale spolu s vhodně vybranými specialitami italské kuchyně. „Do roku 2007 se firma Orrero soustředila na rychlý a nezbytný průmyslový růst a vývoz. Koncem téhož roku započal pilotní projekt otevřením první vlastní prodejny sýrů v centru Olomouce,“ poznamenal s tím, že dnes je v prodejní síti po celé České republice 12 obchodů do konce roku by měly přibýt další.Podle prezidenta skupiny se právě ve společnosti Orrero, která je největší sýrárnou v České republice, skloubila kvalitní italská technologie a chuť s českou zemědělskou a chovatelskou kvalitou. Nyní je na pátém místě, co se týká množství mléka zpracovaného v České republice.
Firma pracuje podle nejstarší italské řemeslné tradice. Až jednou třetinou podílí na celkovém vývozu sýrů z ČR. Vykupuje a zpracovává přibližně sedm procent českého mléka, které sváží z asi 70 stájí, dodržujících přísná pravidla krmení skotu. Původně denně zpracovávala 6000 litrů, dnes to je více než 400 000 litrů mléka.
Sýry vyrábí podle nejstarší italské řemeslné tradice, přičemž asi dvě třetiny produkce představuje sýr Gran Moravia. Vedle něj společnost produkuje další druhy, jako jsou Verena, sýry provolone, scamorza, pařené sýry a další produkty určené pro specializované podnikové prodejny La Formaggeria Gran Moravia,.
Společnost Orrero svoje sýry z 95 procent exportuje. Tyto produkty většinou vyváží do Itálie na zrání a následné balení, a odtud je posléze exportuje do 54 zemí celého světa.
Sýrárna s historií
Skupina Brazzale, která vstoupila do společnosti Orrero, je v oblasti kolem města Asiago již nejméně od 18. století jedním z hlavních protagonistů v oblasti sýru typu grana v Itálii a jako národní leader ve výrobě másla. Rodina Brazzale přináší všechny své zkušenosti a tradici a rychle z Orrera činí hlavního hráče na trhu. Výroba sýru se zdokonaluje a instalují se nová zařízení.