15.07.2014 | 12:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Vláda souhlasila s převodem 180 mil. Kč v rámci PGRLF

Vláda souhlasila s přesunem 180 milionů korun v rámci Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu (PGRLF). Na tiskové konferenci po jednání vlády o tom informoval ministr zemědělství Marian Jurečka. Původně bylo 200 milionů korun ve fondu určeno loni na odstraňování následků povodní, celá suma ovšem nebyla vyčerpána.

Peníze byly přesunuty na program Zemědělec, který podporuje zejména nákup zemědělské techniky, zvířat a rostlin. "Je to pozitivní zpráva, protože PGRLF se potýkal s nedostatkem prostředků. Jsou to jedny z nejefektivněji investovaných prostředků v zemědělství," řekl ministr.
Na podpory v programech Zemědělec a Podpora pojištění byla pro letošek poskytnuta prostřednictvím ministerstva zemědělství dotace 409 milionů korun. Plánovaná výše podpory pro rok 2014 dosahuje v obou programech 700 milionů korun, z toho 450 milionů v programu Zemědělec.
Využitím požadovaných peněz budou doplněny prostředky pro pokrytí plánovaných rozpočtů na hlavní podpůrné programy Zemědělec a Podpora pojištění, uvedlo ministerstvo zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down