Škodu za tři miliony korun způsobil požár linky na rohlíky

Hasiči museli dnes po půlnoci likvidovat požár pece v pekařství a cukrářství v Sázavě na Orlickoústecku. Hořela oplechovaná pec, tvořící rohlíkovou linku v délce osm metrů, která byla plně v provozu. Škoda byla předběžně stanovena na tři miliony korun. Informovala o tom mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková.

Požár se nejdříve snažili uhasit zaměstnanci osmnácti hasicími přístroji, poté zavolali hasiče. Ti museli nejdříve rozebrat vnitřní obal s náplní oleje, který vytekl do izolace a hořel a doutnal. Ráno bylo nutné kompletně rozebrat celou pec.
Na místě zasahovaly kromě profesionálních a dobrovolných hasičů z Lanškrouna také jednotky hasičů z Tatenic, Žichlínku a Dolní Čermné. Zachránit se podařilo majetek za pět milionů korun. Příčinou vzniku požáru byla zřejmě technická závada na ohřívacím zařízení.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down