12.08.2014 | 02:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Lesy ČR vypsaly nové tendry na lesní práce

Státní podnik Lesy ČR vyhlásil tendry na lesní práce a těžbu dřeva pro rok 2015 na území čtyř přímo řízených lesních závodů LČR, kterými jsou Židlochovice, Boubín, Konopiště a Kladská. Předpokládaná cena prací je 66 milionů korun bez DPH. Informoval o tom dnes mluvčí LČR Zbyněk Boublík.

"Vyhlášenými tendry naplňujeme obecný trend zvýšit zastoupení menších ekonomických subjektů při plnění lesnických zakázek. Typickými účastníky těchto zakázek jsou totiž živnostníci, osoby samostatně výdělečně činné z oblasti působnosti konkrétního lesního závodu, místy pak také menší a jen okrajově větší lesnické firmy," uvedl generální ředitel Lesů ČR Daniel Szórád.
Veřejné zakázky jsou zveřejněné ve Věstníku veřejných zakázek, kompletní zadávací dokumentace je volně ke stažení na profilu zadavatele, hodnoticím kritériem bude nabídková cena. Lhůta na doručení nabídek je stanovená podle jednotlivých lesních závodů na začátek října 2014.
Lesy ČR již v červenci vypsaly tendry na lesní práce a těžbu dřeva v letech 2015 až 2019. Předpokládaná cena soutěžených lesních prací je 2,2 miliardy korun. Soutěžit se bude o práce a těžbu na 27 územních jednotkách, tedy asi v pětině lesů podniku. Pro tři jednotky LČR také vypsaly tendry, při nichž se na dobu jednoho roku budou zkušebně soutěžit odděleně pěstební a těžební práce. Lhůta pro doručení nabídek byla stanovena na 24. září. LČR měly loni hrubý zisk 5,1 miliardy korun. Podle dřívějšího Szórádova vyjádření by zisk firmy letos měl klesnout v souvislosti s církevními restitucemi asi na čtyři miliardy.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down