22.09.2014 | 01:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

ÚOHS znovu posoudí zrušenou zakázku Lesů ČR

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) znovu prošetří, zda státní podnik Lesy ČR mohl zrušit zakázku na znalecký posudek, který měl zkoumat jejich podezřelé zakázky na IT služby. Případem se zabývá i policie, Lesy ČR následně vlastní posudek zamítly. Podle původního rozhodnutí ÚOHS k tomu ale nebyly zákonné důvody. Předseda ÚOHS Petr Rafaj chce, aby jeho podřízení případ posoudili znovu. Vyplývá to z rozhodnutí zveřejněného na webu ÚOHS.

Rafaj nyní našel ve verdiktu svých podřízených několik chyb. Jejich rozhodnutí označil za nepřezkoumatelné. Označil to za vadu, kterou nejde vyřešit jiným způsobem než zrušením takového rozhodnutí.
Rafajovi podřízení mají v novém řízení správně zjistit důvody, pro které státní podnik tendr zrušil. Mají také znovu posoudit oprávněnost tohoto postupu.
Lesy ČR si chtěly původně nechat posoudit 24 starších zakázek. Některé z nich zkoumal i ÚOHS. Letos v létě za chybný postup firmě uložil půlmilionovou pokutu. Lesy ČT zakázky zadaly zjednodušenou formou bez uveřejnění, aniž k tomu byly splněny podmínky zákona o veřejných zakázkách. Tendry pocházejí z dob, kdy státní podnik řídilo předchozí vedení. Kromě ÚOHS záležitost vyšetřuje také policie.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down