Asociace chce propojit sedláky se spotřebiteli

Zástupci Asociace soukromého zemědělství ČR (ASZ) a sdružení Pod platany podepsali memorandum o širší spolupráci obou organizací týkající se zejména propagace lokálních a regionálních produktů, ale i celkové osvěty a informovanosti společnosti o roli rodinných farem. Informovala o tom tisková referentka ASZ Šárka Gorgoňová.

Sdružení Pod platany je členem Asociace farmářských tržišť ČR, jejíž snahou je zvyšovat a udržet kvalitu farmářských trhů. Stejně jako ostatní členové této organizace je tak vázáno kodexem, jehož součástí je řada podmínek týkajících se samotné organizace trhu a charakteru potravin zde prodávaných. "Rádi bychom lidem, kteří na farmářských trzích nakupují, ale i širší veřejnosti více přiblížili práci, ale třeba i životní příběhy sedláků, jejichž výrobky si nakupují,“ řekl předseda sdružení Pod platany Karel Czaban.

„Propagace rodinného typu hospodaření a bližší seznámení veřejnosti se životem na rodinných farmách a jejich pozitivním vlivem na život na venkově je jedním z dlouhodobých cílů naší stavovské organizace.  Nyní tedy máme v této oblasti naší činnosti spojence a budeme moci rozvinout širší spolupráci,“ uvedl předseda ASZ Josef Stehlík. Ta se má týkat zejména osvěty a informovanosti společnosti o práci a výsledcích činnosti českých zemědělců, propagace lokálních a regionálních produktů a jejich nejkratší cesty ke spotřebiteli.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down