Zisk pivovaru AB InBev klesl o 45 procent

Čistý zisk největšího světového pivovaru Anheuser-Busch InBev se ve třetím čtvrtletí meziročně propadl o 45 procent na 1,375 miliardy dolarů (34 miliard Kč). Firma však rovněž oznámila, že zvýšila objem prodeje o více než milion hektolitrů na 121,7 milionu hektolitrů. Navíc zlepšila odhad celoročních tržeb.

Zisk před úroky, zdaněním a odpisy (EBITDA) ve třetím čtvrtletí dosáhl 4,4 miliardy dolarů. Bez zahrnutí výkyvů devizových kurzů a změn v podnikové struktuře tak stoupl téměř o deset procent. Mírně však zaostal za očekáváním analytiků, kteří jej odhadovali na 4,43 miliardy dolarů.

Společnost Anheuser-Busch InBev v polovině října uzavřela rámcovou dohodu o převzetí největšího konkurenta SABMiller za více než 100 miliard dolarů (2,5 bilionu Kč). Oficiální nabídku na převzetí SABMilleru, jehož součástí je i Plzeňský Prazdroj, má předložit do 4. listopadu.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down