Bayer zkoumá možnost převzetí Monsanta

Německý chemický a farmaceutický koncern Bayer zkoumá možnost převzetí americké biotechnologické společnosti Monsanto. Uvedla to agentura Bloomberg. Spojením obou firem by vznikl největší dodavatel osiv a zemědělské chemie na světě.

Bayer podle nejmenovaných lidí obeznámených se situací vedl o možné koupi Monsanta interní diskuse a rozebíral ji i s investičními poradci. Firma ještě o ničem nerozhodla a je možné, že namísto převzetí bude usilovat buď o dohodu na společném podniku, nebo o koupi jen některých aktivit Monsanta, uvedly zdroje. Žádná z firem zprávu nekomentovala. Monsanto má nyní tržní hodnotu kolem 40 miliard dolarů (948 miliard Kč), hodnota Bayeru je zhruba dvojnásobná. Akcie Monsanta vzrostly o 18 procent a pomohly jim i spekulace, že o firmu by mohl mít zájem i další německý chemický koncern BASF. Akcie Bayeru naproti tomu klesly o více než čtyři procenta.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down