Bioslavnosti na téma chléb a víno

Je to tu! Již pojedenácté se konají slavnosti výborného zdravého jídla a pití, které pořádá společnost Pro-Bio ve Starém Městě pod Sněžníkem v sobotu 9. července v 10 hodin. Tématem letošního ročníku je „chléb & víno“.

Návštěvníci akce se mohou těšit na vše spojené s domácím pečením kváskového chleba, jako je praktická ukázka přípravy těsta, poradenství k založení a udržení kvásku, ochutnávky chlebů a recepty. „Navštíví nás profesionální pekaři a autoři kváskových kuchařek. Pokřtíme společně knihu Jany Berkové Kvásková kuchařka. Svou knihu Pečeme z kvásku představí s praktickou ukázkou přípravy těsta také Lenka Žák,“ upřesnila Barbora Hernychová ze společnosti Pro-Bio.  Připravena bude i pestrá ochutnávka tuzemských biovín, známých i méně známých odrůd vína.  Na biojarmarku budou čekat farmářské stánky se sortimentem Pro-Bio i produkty biozelinářů, mlékařů, pekařů a dalších producentů.  Během celého dne bude zajištěno i bioobčerstvení. V nabídce budou masové speciality z biojehněčího z místní ekofarmy Agrisen –  jehněčí steaky, klobásky, beran na grilu a pokrmy z bio vepřového masa z ekofarmy ve Velkých Hostěrádkách. „Nezapomeneme ani na vegetariánské a veganské pokrmy, včetně fresh nápojů, zmrzliny a dezertů. Mlsným jazýčkům nabídneme naše osvědčené pohankové palačinky a jako novinku ječné lívance,“ podotkla Hernychová. „Během celého dne budou otevřeny prostory firmy k nahlédnutí a seznámení s jednotlivými provozy. Zájemci se mohou těšit na prohlídku našeho mlýna, bezlepkového mlýna, balírny i skladů a proniknout do celého procesu výroby – od zrníček až po zabalené konečné mouky, krupice a další produkty,“ doplnila.*

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down