05.09.2016 | 09:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Výstava Koně v akci přilákala asi osm tisíc návštěvníků

Výstava Koně v akci na pardubickém závodišti přilákala o víkendu zhruba 8000 návštěvníků. Zájem diváků byl obdobný jako v minulých letech. Letos se pořadatelé zaměřili na sportovní koňské disciplíny, uvedl ředitel závodiště Martin Korba. "Každý ročník má své téma. Letos jde o spojení koní, lidí a sportu," dodal.

Do Pardubic chovatelé na 18. ročník přivezli 240 koní, tradičně od nejmenších plemen po největší. Zahraniční účast byla letos minimální. Podle ředitele do České republiky není snadné přivést účastníky z jiných zemí, zároveň dodává, že i koně z českých chovů jsou na špičkové úrovni a lidem nabízejí atraktivní podívanou. Lidé mohli sledovat z tribun prezentaci jednotlivých plemen, i třeba miniparkur poníků. Přístupné byly i stáje. "My jsme přivezli koně Kinský a společenské plemeno Falabella, ukazujeme, že tento malý koník není jen společník, ale umí i sportovat. Věnujeme se parkuru a drezuře," řekla Hana Weisová ze stáje Prechwozd na Kolínsku. Falabella patří k nejmenším plemenům, podle chovatelky jsou tito koně přátelští a klidní a nejsou tak domýšliví jako poníci, dodala. Kromě soutěží v orbě, ovladatelnosti nebo formanských jízd na dostihové dráze odpalovali dýmovnice. Starokladrubští vraníci, kteří slouží u pardubické městské policie, lidem předváděli simulovaný zásah při demonstracích.*

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down