Vodňanská drůbež zvýšila meziročně tržby

Vodňanská drůbež, největší zpracovatel drůbežího masa v České republice, loni zvýšila meziročně tržby o 3,48 procenta na pět miliard korun. Divize zpracování drůbeže koncernu Agrofert dosáhla loni zisku více než 190 milionů korun. Uvedla to Martina Lišková ze společnosti Vodňanská drůbež.

"Rok 2015 byl z obchodního hlediska lepší než ten předchozí. Důležitým faktorem bylo udržení nákupní ceny základní suroviny a zlepšení prodejních podmínek," sdělila Lišková. Loni společnost nakoupila 118 715 tun živých kuřat, což je podobné množství jako v roce 2014. Jatečných kachen nakoupila 8497 tun, o 1869 tun meziročně více, slepic bylo zpracováno 510 tun. "Za chlazené výrobky firma utržila zhruba 3,655 miliardy korun a za zmrazené výrobky zhruba 547 milionů korun, za prodej masných výrobků firma utržila téměř 696 milionů korun," uvedla finanční ředitelka společnosti Pavla Bublíková. Zboží loni dodávala do všech významných obchodních a gastro řetězců na českém trhu, ale také na Slovensku a v Maďarsku.*

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down