19.09.2016 | 01:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Farmářské slavnosti finišují v Národním zemědělském muzeu

Během léta představil projekt Ministerstva zemědělství s názvem Farmářské slavnosti pro rodiny s dětmi veřejnosti čtyři farmy v různých koutech České republiky. Návštěvníci se dozvěděli mnohé ze života českých zemědělců a poznali, co obnáší ekologické hospodaření. Poslední akce, která se bude konat 24. září, se ponese v mírně odlišném duchu než všechny předchozí. Bude se totiž konat v Národním zemědělském muzeu v Praze.

A co je v Národním zemědělském muzeu nového? Tak například v Praze otevřeli další nové expozice, jako jsou interaktivní Rybářství nebo Laboratoř ticha. Od června je k vidění také  výstava recykLES – Příběhy lesních světů. Mezi nejmenšími návštěvníky muzea zůstává nejoblíbenější venkovní Selský dvorek s živými kozami, králíky, slepicemi a dalšími zvířaty. Expozice Rybářství je první z celkem třinácti nových expozic, které muzeum připravuje a plánuje otevřít do roku 2020.  Laboratoř ticha je exponát, který byl do muzea převezen přímo z Milána, kde uchvacoval návštěvníky českého pavilonu EXPO 2015. Živý les je zasazen do obrovského květináče a jeho potřebám slouží a také je řídí moderní technologie. Zážitková výstava recykLES je nejnovějším přírůstkem muzea, v červnu ji umělecký spolek "mamapapa" otevřel jako pokračování úspěšné série expozice s lesní tematikou. Návštěvníci prožijí cestu lesními světy a v lesním orloji uslyší zvuky lesních semínek padajících z úrodné koruny bájného stromu. Se svými průvodci – vypravěči, se vydají na hravou pouť do míst, kde tajemné síly vydávají své vlastní pokyny energii celého lesního světa, uchované v obalech plodů a semen lesních dřevin, v rytmu věčného koloběhu. Nové i stálé expozice si budete moci prohlédnout právě při příležitosti Farmářských slavností pro rodiny s dětmi, které se zde budou konat 24. září. Kromě nich tu bude připraven i malý farmářský trh a bohatý doprovodný program, který zahrnuje i farmářskou show.*

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down