Vítězem tendru Lesů ČR pro roky 2017 až 2021 je skupina Petra

Vítězem tendru státního podniku Lesy České republiky (LČR) na lesní práce a prodej dřeva pro léta 2017 až 2021 je skupina Petra z Ratíškovic u Hodonína. Firma Petra a s ní propojená společnost T.E.P. Holz v tendru 2017+ podaly nejlepší cenovou nabídku na 15 ze 48 soutěžených jednotek a mají tak šanci získat 15 kontraktů. Skupina Petra tak může významně posílit svou pozici v těžbě dřeva ve státních lesích a stát se jednoznačně největším obchodním partnerem Lesů ČR. Výsledky tendrů dnes zveřejnil generální ředitel LČR Daniel Szórád.

Předpokládaná hodnota lesních prací, o které se soutěží, je asi 3,4 miliardy korun. O zakázky se ucházelo 36 firem. Alespoň jeden kontrakt by mohlo získat 13 firem. Tendry se týkají zhruba pětiny území Lesů ČR a práce jsou na pět let.

V minulých dvou letech tendry na počet získaných jednotek vyhrála společnost Uniles ze skupiny Agrofert. Nyní má Uniles šanci získat deset jednotek a je druhý za skupinou Petra. V tendru 2016+ Uniles získal z 57 jednotek 12 kontraktů a v tendru 2015+ z 33 soutěžených kontraktů získal osm smluv.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down