Výrobce ovocných nápojů čeká rekordní tržby

Společnost Linea Nivnice, která vyrábí ovocné nápoje, letos očekává rekordní tržby a nejlepší hospodářský výsledek v historii firmy. Tržby by se měly pohybovat nad jednou miliardou korun a výsledek hospodaření nad 50 miliony korun, řekl generální ředitel společnosti Gabriel Slanicay.

Loni měla společnost  tržby za prodej vlastních výrobků a služeb 949,007 milionu korun, meziročně asi o 42,6 milionu korun méně. Zisk však vzrostl z předloňských 27,2 milionu na 45,2 milionu korun v roce 2015. Firma miliardu korun v tržbách překonala již v letech 2007 a 2008, tedy před hospodářskou krizí. Očekávaný nárůst Slanicay přičítá zlepšené ekonomické situaci v České republice v posledních dvou letech, díky níž si lidé mohou dovolit kupovat i dražší produkty. "Dokonce si myslím, že letošní hospodářské výsledky překonají loňský rok. Výsledky prvních devíti měsíců roku naznačují, že obrat překročí hranici jedné miliardy korun," uvedl generální ředitel. Společnosti se podle něj velmi daří v oblasti dětské výživy. Registruje stoupající zájem o stogramové přesnídávky ve vymačkávacím obalu kapsička. Loni pořídila linku na jejich výrobu, kterou letos ještě vylepšuje. "Čeká nás její doplnění o roboty, kartonovačku, abychom vyráběli produktivněji. To bude koncem tohoto roku," dodal Slanicay.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down