Na výstavu zvířectva přišlo do Lysé přes osm tisíc lidí

Na třídenní výstavu zvířectva Chovatel 2016, která je největší akcí svého druhu v Česku, přišlo do Lysé nad Labem přes osm tisíc lidí. Návštěvníci mohli vidět přes sedm tisíc zvířat, převážně králíků, holubů, drůbeže, ale i dalších. Řekl to po ukončení výstavy její manažer Matěj Kosmák.

Podle něj byl letos z pohledu návštěvnosti velmi úspěšný pátek, na sobotě se mírně projevilo deštivé počasí.

Na výstavě mají chovatelé možnost na jednom místě vyhledat řadu odborníků z různých oblastí, ale nejen to. "Samozřejmě si navzájem vyměňují svoje zkušenosti, poznatky," uvedl Kosmák. V rámci expozice se představily také nutrie, morčata, kočky nebo zástupci vodní drůbeže. Úspěch měl podle manažera dětský koutek, kde si děti mohly mimo jiné i zvířata pohladit a pochovat, i doprovodná sportovní akce Králičí hop, která se konala v pátek a v sobotu. V ní králíci mohli soutěžit například ve skoku do výšky, do dálky a v překonávání různě obtížných překážkových nebo rovinných drah.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down